Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ, ΑΣ ΠΕΣΟΥΜΕ! ( Ή ΚΑΙ ΟΧΙ)

Χαρακτηριστική ήταν σήμερα η απόφαση των μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής να κάνουν τα μαθήματα και κάποια εργαστήρια, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει πρόσβαση στη σχολή από όλους λόγω γενικής απεργίας των ΜΜM και ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν τον αντιαπεργιακο νόμο, (που απαιτεί για να ψηφίστει απεργία από τα πρωτοβάθμια σωματεία το 50% +1 επί των οικονομικά εντάξει μελών τους), τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την στήριξη των εργοδοτών, απαλλάσσοντας τους από την αυτοδίκαιη αποζημίωση του εργαζόμενου σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και άλλα... Φαίνεται, λοιπόν, πως οι ίδιοι οι καθηγητές που βρίσκονταν σε απεργία όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν νοιάζονται για το εάν το δικαίωμα αυτό θα κοπεί, εφόσον αυτοί ''αγωνίζονται" μόνο για τους δικούς τους σκοπούς και όποτε χρειάζεται, δηλαδή όποτε τους κόβουν χρήματα, έχουν πλειοψηφία... Για ακόμη μια φορά μας απέδειξαν πόσο κροκοδείλια ήταν τα δάκρυά τους όταν μας διαβεβαίωναν ότι "παλεύουν για την ανύπαρκτη χρηματοδότηση της σχολής, την αυξημένη φορολογία-πολλές φορές έλεγαν ότι θα φτάσει στο σημείο να τους πάρουν και τα σπίτια!- και για τις άδικες απολύσεις πολλών συναδέλφων τους’’. ΚΑΙ σήμερα, αποδείχτηκε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν τους ενδιαφέρει (εντάξει, δεν πειράζει εάν παίρνουν σε άλλους τα σπίτια, αρκεί το εξοχικό μου να είναι καλά) αφού επέλεξαν όχι μόνο να ΜΗΝ απεργήσουν μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους για όλα αυτά, αλλά και να κάνουν στην ουσία τις πλάτες στην κυβέρνηση, κάνοντας κανονικά τα μαθήματα στη σχολή και μην στηρίζοντας την απεργιακή κινητοποίηση όλων των σωματείων του δημοσίου που βγήκαν στους δρόμους το πρωί.

Φυσικά, όλοι εμείς που είχαμε αντιληφθεί το ρόλο των καθηγητών και των συντεχνιακών (αυστηρά για την τσέπη τους) αιτημάτων και κινητοποιήσεών τους, δεν πέσαμε από κανένα σύννεφο. Επίσης, ξέραμε ότι αυτή θα είναι η αντιμετώπιση προς τους φοιτητές ακόμα και αν δεν έχει απεργία . πολλές φορές μάλιστα, ακούσαμε να διαμυνήουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορούμε να πάμε στην σχολή, εφόσον αυτή πρέπει να είναι η μοναδική ασχολία μας!!! ΣΕ όλα αυτά, εμείς απαντάμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους. Όταν θα «κόβουν» έναν από εμάς, όταν δεν θα τον αφήνουν να κάνει αναπλήρωση γιατί δούλευε, τότε θα μας βρίσκουν όλους απέναντι τους, επειδή θα μπορούσε να είναι ο/η καθένας/μία!

Αντιλαμβανόμαστε επίσης τα όρια κάθε συντεχνιακού αγώνα (όπως αυτόν των καθηγητών) και πιστεύουμε ότι τα αιτήματά μας για αξιοπρεπή ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ είναι αιτήματα ολόκληρης της κοινωνίας. Επίσης, βλέπουμε ότι το μέλλον μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό των καθηγητών (εφόσον οι περισσότεροι δεν έχουν τόσα χρήματα που απαιτούνται για ακαδημαϊκή καριέρα) και όσοι δεν είμαστε τυχεροί για να έχουμε κάποιο έτοιμο οδοντιατρείο, τότε θα δουλέψουμε με τρεις και εξήντα, μισθωτοί, χωρίς κάποιο σωματείο να μας προστατεύει. Για το λόγο αυτό, βλέπουμε το μέλλον μας στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτής της κοινωνίας, δεν αφήνουμε κανέναν να διεξάγει ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και στηρίζουμε την πάλη των πρωτοβάθμιων σωματείων για το δικαίωμά τους στην απεργία. Να μην κλείσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα σημάνουν νέες «διαπραγματεύσεις» για την αποπληρωμή του χρέους και νέα μέτρα για τον λαό και τη νεολαία. Ο κύκλος αυτός, δεν σταματά, αλλά ένα ισχυρό φοιτητικό και εργατικό κίνημα μπορούν να βάλουν στοπ και να αποφέρουν νίκες στο σήμερα!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την 3η αξιολόγηση!

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5.30 μμ, την ώρα ψήφισης, ΣTHN ΠΛATEIA KOΛOKOTPΩNH και ΠOPEIA ΠΡΟΣ ΣTH BOYΛH.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου