Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ARBEIT MACHT FREI: Από το στρατόπεδο του Νταχάου στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών…

ARBEIT MACHT FREI: Από το στρατόπεδο του Νταχάου στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών…


Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της σχολής που για άλλη μια φορά δε διστάζει να απειλεί τους φοιτητές ότι αν δεν πληρώσουν τα νοσήλεια που χρωστάνε οι ασθενείς τους θα κοπούν στις κλινικές (ακόμα και αν έχουν διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες) ή δε θα μπορούν να δώσουν τα πτυχιακά τους μαθήματα! Αυτή τη φορά οι απειλές αναβαθμίστηκαν αφού η υπεύθυνη των κλινικών Α.Κ. είπε ξεκάθαρα ότι “αν δεν πληρώσετε τα νοσήλεια του χρόνου ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, γιατί η σχολή δε βγαίνει αλλιώς”!

Η διοίκηση της σχολής δε θα μας στρέψει εναντίον τους όσο και αν προσπαθεί. Οι φοιτητές στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων ήδη από το 2013, με την τεράστια απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, μέχρι και σήμερα που παλεύουμε μαζί τους για να μην περάσουν σε καθεστώς μπλοκάκι

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!
Σαν να μην έφταναν αυτά και πάλι η υπεύθυνη των κλινικών και οικονομικών της σχολής Α.Κ. δε δίστασε να βγάλει λεφτά για να δείξει την “ελεημοσύνη” της στους φοιτητές και ζήτησε από τα έτη να κάνουν έρανο (!) για να μαζέψουν τα λεφτά!!! Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και παράλληλα εξοργιστικό η δήθεν συμπαράσταση στους φοιτητές που δυσκολεύονται να πληρώσουν τα αναλώσιμα που μας ζητούνται για να μπούμε στις κλινικές, την ίδια ώρα που μας απειλούν ότι “ή θα πληρώσει τα σπασμένα ή θα κοπείς”, στο δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, σε μια σχολή που οι φοιτητές παράγουν το κέρδος της!

Η διοίκηση και η κυρία Κακάμπουρα ίσως να μη το ξέρουν αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα η γ’βάθμια εκπαίδευση ορίζεται ως “αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν” και επομένως οποιαδήποτε απαίτηση και εκβιασμός για την πληρωμή των νοσηλείων από τους φοιτητές είναι αντισυνταγματική και παράνομη!

ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΕ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΣΘΕΝΩΝ Ή ΓΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ- ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ρ.Α.Τ.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου