Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Σ.Φ.Ο.Α. (10/11/15)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Φ.Ο.Α. 10/11/15


Ψήφισμα:
  • Την Παρασκευή 13/11/2015 και ώρα 11:00 μαζική παράσταση του Συλλόγου στον πρόεδρο της σχολής για προβλήματα κλινικών - εργαστηρίων και φοιτητικής μέριμνας στα πλαίσια της κρατικής υποχρηματοδότησης και για το θέμα των συμβασιούχων. Στις 12:00 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Γευσήνους.

Πλαίσιο απόφασης:
Πρώτη φορά «αριστερά», και εκεί που ο λαός έχει φωνάξει ένα ηχηρό ΟΧΙ στα μνημόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει το πιο βάρβαρο και αντιλαϊκό μνημόνιο με την πλήρη υποστήριξη της εγχώριας και εξωτερικής αστικής τάξης. Συνεχίζει μάλιστα μετά από τις πιο fast track εκλογές στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού με την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, συντάξεις πείνας και σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει μπροστά το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας ξεκινώντας από το χάρισμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπεξαιρεί μόνιμα τα αποθεματικά φορέων του δημοσίου, προωθεί αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών στο όνομα της αναδιοργάνωσής τους και φτάνει στο απόλυτα εξευτελιστικό σημείο να απαλλάσσει από τον ΕΝΦΙΑ, που τον πληρώνουν οι φτωχοί και οι άνεργοι, το ΤΑΙΠΕΔ και ότι του ανήκει (!) για να τα πάρουν οι "επενδυτές" χωρίς υποχρεώσεις. Όλα αυτά βέβαια είναι φυσικό επακόλουθο της παραμονής στην ΕΕ! Για εμάς ήταν και είναι ξεκάθαρο: η ρήξη και έξοδος από την ΕΕ και το ΔΝΤ σήμερα με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για υπέρβαση της κρίσης προς όφελος των εργαζομένων εις βάρος του κεφαλαίου!
Στο ίδιο κλίμα ερχόμαστε και στα της σχολής, η οποία φαίνεται να έχει απολέσει κάθε χαρακτήρα εκπαιδευτικού ιδρύματος αφού στο 4ο έτος διακηρύσσει ότι η Οδοντιατρική είναι επιχείρηση και για αυτό θα πρέπει η συμπεριφορά στις κλινικές να είναι ανάλογη! Και ενώ στην πραγματικότητα τα έσοδα της σχολής που προέρχονται από την εργασία των φοιτητών στις κλινικές μάλλον υπερβαίνουν τον ανθρώπινο νου, η σχολή αρνείται να εμφανίσει τον προϋπολογισμό της αλλά επιμένει να λέει πως «τα λεφτά δε φτάνουν για τα υλικά, αναλώσιμα και εργαλεία». Μα πόσο μέσα μπαίνει πια η σχολή που δεν μπορεί να παρέχει επαρκή υλικά, εργαλεία, αναλώσιμα αλλά και σίτιση για όλους τους φοιτητές (αφού αναγκαστικά είμαστε στη σχολή 9 με 6 καθημερινά και παράγουμε κέρδος για τη σχολή); Στα έσοδα να μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε και τις «αγαπημένες» μας εταιρείες! Η διοίκηση της σχολής αρνειται να πει στους φοιτητές της και το ύψος των χορηγιών αλλά και το τι προσφέρει η σχολή ως ανταλλαγμα για αυτές. Βέβαια δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς αφού ήδη στα μεταπτυχιακά οι φοιτητές παράγουν έρευνα για τα συμφέροντα της Strauman στα εμφυτεύματα και σιγουρα όχι για το κοινωνικό όφελος! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο καινούριος πρόεδρος διακηρύσσει πως δεν δέχεται να υλοποιηθεί η απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. του συλλόγου που αποφάσισε πως η σχολή πρέπει να είναι κλειστή και οι κλινικές προαιρετικά, την ώρα που γίνεται το πανφοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην Υποχρηματοδότηση και τα νέα μέτρα!
‘’ΤΗΕRE IS NO ALTERNATIVE’’?
Ο φοιτητικός μας σύλλογος, σαν κομμάτι του Φοιτητικού Κινήματος, οφείλει να διαλέξει εάν θα δεχθεί τη λογική του “Δεν υπάρχει εναλλακτική” ή εάν θα ριχτεί στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης. Στο φόντο τόσο της μεγάλης πανεργατικής απεργίας στη 12 Νοέμβρη, που αποτελεί τη πρώτη κινηματική επανεμφάνιση εναντίωσης στη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας , όσο και της επετείου της 17 Νοέμβρη, η φοιτητιώσα νεολαία έχει χρέος και δυνατότητα να βγει μαχητικά στο προσκήνιο στο πλευρό κάθε πληττόμενου κομματιού της κοινωνίας. Και επειδή για εμάς τίποτα δεν είναι ξεκομμένο, η απάντησή μας είναι ενιαία: μόνο με ενεργούς μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους που θα συνεδριάζουν μέσω των Γενικών τους Συνελεύσεων και θα συντονίζονται τόσο μεταξύ τους αλλά και με τους εργαζόμενους είναι δυνατή η ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης εντός και εκτός του πανεπιστημίου, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές! Παλεύοντας  για μια δημόσια-δωρεάν παιδεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Χωρίς την εισβολή ιδιωτικού παράγοντα!  Για μια καλύτερη εργασιακή προοπτική αλλά και για δημόσια δωρεάν υγεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των voucher και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κατάργηση των ατομικών. Πρεπει να διεκδικήσουμε να μην δώσουμε ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας, να ανοίξουν  θέσεις για τους οδοντιάτρους στο Ε.Σ.Υ. όχι μόνο για τους φοιτητές που θα βγουν στην αγορά εργασίας, με το 70% των νέων να είναι άνεργοι ή να δουλεύουν ανασφάλιστοι, αλλά και για τους νέους εργαζόμενους, που αν δεν έχουν το κεφάλαιο να ανοίξουν δικό τους ιατρείο δουλεύουν στην καλύτερη σαν βοηθοί με 500 ευρώ.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
Μία εβδομάδα πριν την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, έχουμε ανάγκη να παλέψουμε για το ψωμί μας, την παιδεία μας και την ελευθερίας μας. Όπως και τότε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμείς οι φοιτητές πρέπει να ενώσουμε τα αιτήματα μας με όλου του λαού που αγκομαχεί και να απαντήσουμε συνολικά στην γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε. Όπως και τότε, δεν σκύβουμε το κεφάλι! Γιατί δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αφήσουν ανυπεράσπιστο το πανεπιστήμιο, μέσα στο οποίο συσπειρώθηκαν φοιτητές και εργαζόμενοι πριν από 42 χρόνια, δεν θα αφήσουμε τα «τανκς» της σύγχρονης χούντας Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε.- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «να περάσουν από πάνω μας». Θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας το πανεπιστήμιο που θέλουμε, το σχολείο που θέλουμε, την δουλεία που δικαιούμαστε και την ζωή που μας αξίζει!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
· Δικαίωμα στη μόρφωση για όλους! Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς. Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητών!
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις παντού στους μισθούς για να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι ο λαός! Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς
· Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
·  Ανοιγμα θέσεων οδοντιάτρων στο Ε.Σ.Υ.
· Ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου - απειθαρχία στη συνθήκη της Μπολόνια! Καμία εφαρμογή προαπαιτούμενων στο τμήμα μας - αύξηση των ορίων δήλωσης μαθημάτων - πτυχιακές εξεταστικές.
· Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των σχολών μας από το PSI! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας! Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για σίτιση/στέγαση/συγγράμματα/συγκοινωνίες.
· Καμία ιδιωτικοποίηση των σχολών μας! Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων - όχι στην εξαγορά εδρών από επιχειρήσεις. Καμία σκέψη για δίδακτρα. Φοιτητικός-εργατικός έλεγχος εντός του πανεπιστημίου με βάση τις συλλογικές αποφάσεις μας!
· Άμεση ανέγερση νέων εστιών! Καμία επιβολή ενοικίου ή ανέγερση ιδιωτικών εστιών. Επίδομα στέγασης σε όσους φοιτητές από την επαρχία μένουν εκτός εστιών. Αποδοχή φοιτητών με αποκλειστικά κοινωνικά κριτήρια.
· Πλήρη επαναφορά του ασύλου! Έξω οι εταιρείες security από τις σχολές μας! Διεύρυνση του ασύλου σε σχολεία και χώρους εργασίας. Δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες για όλους. Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ/ΔΕΛΤΑ/ΔΙΑΣ/ΟΠΚΕ!
  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Συρία
  • *Να τερματιστεί η βάναυση αντιμετώπιση μεταναστών και προσφύγων από τις δυνάμεις καταστολής.
  • *Να σταματήσει η εκμετάλλευση τους από το κράτος, τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο και τα κυκλώματα.
  • *Να εξασφαλιστεί η δυνατότητα να φτάσουν στις χώρες προορισμού τους με τη χορήγηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • *Εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες τώρα σε όλα τα σύνορα και της χώρες που φτάνουν
· Ζωή με αξιοπρέπεια! Ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων. Κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε! Διαγραφή του χρέους τώρα για να μπορέσει ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να ζήσουν ελεύθερα.
· Στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια των προσφύγων για αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής! Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, Ρωσίας, ISIS στην Μέση Ανατολή! Όχι στον πόλεμο που θερίζει λαούς, ξεκληρίζει οικογένειες και τις οδηγεί στην μετανάστευση και την προσφυγιά!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
·    Ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας! Να μην πληρώνουμε εμείς τα εργαλεία για τα εργαστήρια και ο,τι χρειάζεται για να μπούμε στις κλινικές! Να δωθούν τώρα βιβλία στους κατατακτήριους από τα έσοδα της σχολής!
·         Τη μείωση των νοσηλίων! Δωρεάν νοσήλια σε άνεργους, φοιτητές και μαθητές!
·    Να μην γίνονται παραδόσεις και εργαστήρια την ώρα της γενικής συνέλευσης του συλλόγου. Οι κλινικές προαιρετικά. Οι αναπληρώσεις να γίνουν την κενή εβδομάδα πριν την εξεταστική, ώστε να μπορεί ο σύλλογος να συνεδριάζει αβίαστα.
·         Την αναβάθμιση του χώρου του κυλικείου ως πολιτικό-πολιτιστικό στέκι του συλλόγου. Πραγματοποίηση πάρτυ στον χώρο του με σκοπό την κάλυψη των εξόδων του. Συνάντηση του συλλόγου για την εξειδίκευση των ζητημάτων του κυλικείου.
·    Μαζική Παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη γενική συνέλευση τμήματος, χωρίς αντιπροσώπους! Να δωθεί ο προυπολογισμός της σχολής δημόσια. Η σχολή στα χέρια των φοιτητών!
·         Καμία σκέψη για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους συμβασιούχους της σχολής, υπό το καθεστώς «μπλοκάκι» που τους καθιστά ευέλικτους, αναλώσιμους και με μειωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα. Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό τους και συντονιζόμαστε με το δίκαιο αγώνα τους.
  • Συμμετοχή του συλλόγου μας στην απεργία στις 12/11 στις 10:30 στο Μουσείο με τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, με κατειλημμένη σχολή.
  • Κατάληψη της σχολής τη Δευτέρα 16/11 και Τρίτη 17/11 και μεταφορά της κατάληψης στο χώρο του Πολυτεχνείου, ώστε ο σύλλογος να συμμετέχει στις τριήμερες δράσεις-κινητοποιήσεις εκεί.
  •  Συμμετοχή του συλλόγου μας στην παλλαϊκή – αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17/11
  • Συμμετοχή στο συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων για τη διοργάνωση του 3ημέρου του πολυτεχνείου. Χάραξη σχεδιασμού για τη συνέχιση των αγώνων μας. Εκλογή αιρετών κι ανακλητών εκπροσώπων του συλλόγου μας σε αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου