Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

«To ΟΧΙ της 5ης Ιούλη»


Αυτό  το όχι δεν είναι ένα ακόμα όχι, ΔΕΝ είναι το όχι ένος δικτάτορα, ΔΕΝ θα το στολίσουν στο μέλλον με εθνικές γιορτές και παρελάσεις ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  να το χρησιμοποιήσουν για να θρέψουν τα εθνικιστικά αισθήματα και  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ντυθεί με εθνική υπερηφάνεια .
Αυτό το όχι θα σημάνει έναν άλλο αγώνα . Θα είναι ένα «Όχι» στην Ε.Ε.  «Όχι» στην ευρωζώνη, το κεφάλαιο  και τους «θεσμούς» ένα «Όχι» σε ό,τι θέλουν να μας επιβάλουν . Θα είναι ένα «Όχι» σε οποιαδήποτε αστική διαπραγμάτευση σε οποιοδήποτε παιχνίδι παίζεται για εμάς χωρίς εμάς .. Θα είναι ένα «Όχι» σε όλα τα μνημονιακά χρόνια , « Όχι» στις κανιβαλικές προτάσεις των δανειστών και στην επιβολή νέας αντιλαϊκής λαίλαπας, , «Όχι» σε όλους τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, στην φτώχεια ,στους μισθούς πείνας ,στην ελαστική εργασία στην χειρότερη εκμετάλλευση που δέχεται η νεολαία και ο λαός, στην ανεργία, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. «Όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις και στην κυριαρχία των τραπεζιτών, στην αντιλαϊκή φορομπηξία, στην καταπάτηση της λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας από κάθε ευρωεπιτροπεία, στην τρομοκρατία τον Μ.Μ.Ε ,στον φόβο και την καταστολή, σε όσους μας θέλουν σκυμμένους.
Το όχι είναι όμως και ένα όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της αστικής διαχείρησης του χρέους  και της  δήθεν «διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς» ,που όχι μόνο δεν σκίζει τα μνημόνια αλλά προτείνει η ίδια σκληρές αντιλαικές συμφωνίες ενώ παράλληλα συνεχίζει να διακυρήσει την ορθότητα ,την ηθική και τις αξίες της αστικής δημοκρατίας ξεχνώντας μάλλον οτι εδώ και αρκετά χρόνια βιώνουμε την χούντα  ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Αυτό το όχι δεν είναι το όχι «όλων των ελλήνων» όπως θέλουν να λένε. Θα είναι το όχι ενός λαού ,ενός λαού που δεν δέχτηκε την εξαθλίωση και την υποταγή.  Δεν θα είναι ένα εθνικό όχι. Θα είναι το δικό μας ΟΧΙ! Θα είναι των νέων που τους βιάζουν το μέλλον και τους καταδικάζουν στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και στην ανεργία ,όλων των εργαζομένων που έχουν μήνες να πληρωθούν, που ακόμα και αν πληρώνονται τα βγάζουν δύσκολα πέρα ,το όχι όλων εκείνων που τους κόψαν από μισθούς και από συντάξεις ,εκείνων που απολύθηκαν ή κινδυνεύουν να απολυθούν, θα είναι εκείνων που τους βούτηξαν στην μιζέρια στην απελπισία και στα αδιέξοδα,  θα είναι το όχι ακόμα και εκέινων που αν και φοβούνται καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούμε να ζούμε κάτω από το ζυγό της Ε.Ε. του ΔΝΤ. Θα είναι το όχι όλων όσων βιώνουμε την εκμετάλλευση και τον παραλογισμό όλων αυτών των εφιαλτικών χρόνων, αυτών που βγήκαν στο δρόμο και απήργήσαν ή εκείνων που ποτέ δεν βρήκαν λύση στα προβήματα τους.
Το όχι όμως δεν θα γραφτεί  μόνο στο δημοψήφισμα ,δεν θα γραφτεί σε καμία κάλπη ,θα είναι ένα όχι που θα γραφτεί με την αντεπίθεση λαού και νεολαίας. Θα είναι ένα  «Ναι» στον άλλο δρόμο της συνειδητής ρήξης με ΕΕ – ΔΝΤ, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης του μαύρου μετώπου. Θα έιναι ένα ΝΑΙ στην άμεση ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αιτημάτων, την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ. Θα είναι ένα ΝΑΙ σε σε μια νέα Άνοιξη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας. Το όχι συτό θα είναι ένα μήνυμα αντίστασης,αξιοπρέπειας και  κοινωνικής απελευθέρωσης για όλους όσους καταπιέζονται.

ΟΧΙ στην ΥΠΟΤΑΓΗ
ΡΗΞΗ -ΚΑΜΙΑ συμφωνία με το σφαγείο 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ χωρίς χρέος, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., €ΥΡΩ, κυριαρχία του κεφαλαίου
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΟΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/07, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Ρ.Α.Τ.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου