Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΑΠ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ;


«Για μια ακόμη χρονιά και για 29η συνεχόμενη φορά, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ βγαίνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε»
Αντώνης Σαμαράς, 14/05/15
Αυτές είναι οι συγχαρητήριες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ στη ΔΑΠ, μετά το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παραλείπει να συγχαρεί την φοιτητική νεολαία, η οποία, κατά τα λεγόμενά του, στήριξε για άλλη μια χρονιά την πολιτική της ΝΔ. Οι δηλώσεις αυτές είναι το ιδανικό παράδειγμα για όσους ψήφισαν την καθεστωτική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε αυτές τις εκλογές, να συνειδητοποιήσουν ότι ουσιαστικά ψήφισαν την καταδίκη τους!  Δεν στήριξαν τους φίλους τους, αλλά την πολιτική που έφερε φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση, στήριξαν την πολιτική που ανέβασε τα ποσοστά ανεργίας στην γενιά μας στο 60%…
Είναι γεγονός εξάλλου ότι η  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε σύμπλευση πάντα με την ΝΔ, είναι ο κύριος εκφραστής της βάρβαρης πολιτικής που ασκείται, κατ’ επιταγών της ΕΕ και του κεφαλαίου, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Η ΔΑΠ πέρα από τις διάφορες πελατειακές σχέσεις (βλ. σημειώσεις, εξόδους σε κλαμπ και μπουζούκια) που καλλιεργεί τόσα χρόνια, είναι αυτή που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αυτή που θέλει επιχειρήσεις μέσα στις σχολές. Είναι αυτή που θα καλύψει πρώτη τα κενά που υπάρχουν μέσα στη σχολή, που δεν μίλησε ποτέ για την έλλειψη υλικών, αναλώσιμων και εργαλείων στα εργαστήρια και τις κλινικές, και φέτος μάλιστα δεν μίλησε ούτε για την έλλειψη πετρελαίου (!). Είναι αυτή που θα σου πουν «Δεν βαριέσαι, έτσι είναι η ζωή», όταν σου κόβεται το σύγγραμμα, η σίτιση, η στέγαση! Είναι αυτή που σαμποτάρουν συνέχεια τις συνελεύσεις του συλλόγου και που δεν έχουν διστάξει να πλαστογραφήσουν ακόμα και τη σφραγίδα του (!) προκειμένου να δηλώνουν οτιδήποτε ως «απόφαση του ΣΦΟΑ». Δηλαδή, η  ΔΑΠ είναι αυτή που προβάλλει τον ατομικό δρόμο και τον ανταγωνισμό μεταξύ μας ως τη μοναδική λύση για «επιβίωση» ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει την ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, μέσω της κατάργησης του ασύλου. Αυτά εκφράζει η ΔΑΠ, αυτός είναι ο χαρακτήρας της, αυτά στηρίζει ο κάθε φοιτητής που τους ψηφίζει σήμερα και κάνει τον Σαμαρά ευτυχισμένο!!
Στον αντίποδα, για άλλη μια χρονιά οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ σημείωσαν πανελλαδικά άνοδο. Ενισχύθηκε λοιπόν και μέσα στο δικό μας σύλλογο το σχήμα της Ρ.Α.Τ.-Ε.Α.Α.Κ., η αντίληψη αυτή που μιλάει για έναν άλλον δρόμο, το δρόμο των ανυποχώρητων και συλλογικών αγώνων. Εδραιώνεται η αντίληψη που αποτελεί το αντίπαλο δέος της επικρατούσας πολιτικής μες στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κόντρα στη συναίνεση και στην υποταγή που προβάλλει η ΔΑΠ. Ενισχύθηκε η αντίληψη που μιλάει για άλλη πολιτική, με μαχητικές  αποφάσεις του ίδιου του συλλόγου, μέσα από γενικές συνελεύσεις. Για να βγάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά!  Γενικότερα, η ανάδειξη της ΕΑΑΚ μέσα στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, δείχνει ότι ένα μαζικό κομμάτι της νεολαίας στο σήμερα δεν υποτάσσεται, δεν ενσωματώνεται, δεν ψάχνει για σωτήρες και δεν έχει αυταπάτες! Ένα μαζικό κομμάτι της φοιτητικής νεολαίας στέλνει το μήνυμα ότι δεν φοβάται, δεν υποκύπτει, ότι τιμάει τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος που προηγήθηκαν και προετοιμάζεται ήδη για δυναμικούς αγώνες ενάντια στα μέτρα που θα έρθουν.  Διότι υπάρχει και η νεολαία που έχει βαθιά συναίσθηση ότι στα πλαίσια αυτού του συστήματος δεν μπορεί πλέον να ζήσει, δε δέχεται να ζητιανέψει, δεν συμβιβάζεται με ψίχουλα, αλλά τα θέλει όλα!
Η ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΝΤΩΣ ΗΡΘΕ!
Ώρα για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ώρα για να ανασυγκροτήσουμε τον φοιτητικο μας συλλογο και μέσα από τις γενικές συνελεύσεις που θα καλούν σε μαχητικούς αγώνες δίπλα στους εργαζόμενους και το λαό, που πλείττονται εξίσου από την ΕΕ και την πολιτική της, να τονίσουμε πως η γενιά μας δεν συμβιβάζεται, αλλά ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΝΙΚΑ και ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ το σάπιο κατεστημένο τους! Η επόμενη των εκλογών πρέπει να βρει τη γενιά μας σε θέση αντεπίθεσης!
Ρ.Α.Τ.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου