Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΤ-ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ...ΚΑΙ ORAL-B ΠΑΝΤΟΥ!

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από μια εκδήλωση που κυκλοφόρησε στο facebook για την ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οδοντιατρικής το Σάββατο, για την επίδειξη των προιόντων της Oral Β και συγκεκριμένα της νέας-πανάκριβης- ηλεκτρικής της οδοντόβουρτσας! Η ημερίδα μάλιστα, θα διεξαχθεί στο κτίριο της σχολής, κόντρα σε απόφαση του συλλόγου από προηγούμενη Γενική Συνέλευση, πως δεν θέλει να πραγματοποιούνται  σεμινάρια εταιρειών μέσα στη σχολή και γενικότερα να επεμβαίνει σε αυτή ο ιδιωτικός παράγοντας!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία είχε επιχειρήσει ημερίδα στη σχολή και πέρυσι και μάλιστα εν ώρα εκπαιδευτικής διαδικασίας!!! (οφείλουμε τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε ότι φέτος ήταν λίγο πιο διακριτική με την φανέλα της ΔΑΠ και την επιλογή του Σαββάτου...). Η περσυνή ημερίδα είχε όλως τυχαίως(!) θέμα τα οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας vs της κλασσικής, σε αναντιστοιχία με αυτά που διδασκόμαστε στη σχολή! Είναι βέβαιο λοιπόν πως η μία ημερίδα έρχεται να συμπληρώσει την άλλη και να οικοδομήσει τον μελλοντικό οδοντίατρο με τα πρότυπα και τις τεχνικές στοματικής υγιεινής που η εταιρεία προτείνει. Έτσι θα τα προτείνει και ο ίδιος στους ασθενείς του αργότερα, ενώ η εταιρεία θα αυξάνει συνεχώς τα κέρδη της, αδιαφορώντας εάν αυτό είναι επιστημονικά σωστό ή όχι.. Τρέμουμε λοιπόν να αναλογιστούμε τι θα γινόταν εάν η ίδια εταιρεία είχε μία επώνυμη έδρα μέσα στη σχολή, όπως άλλωστε προβλέπει και ο Νέος Οργανισμός του Ιδρύματος, σαν γενικότερη κατεύθυνση του Νόμου Διαμαντοπούλου.
Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αφού η οδοντιατρική εταιρεία STRAUMANN πραγματοποιεί έρευνα στο μεταπτυχιακό της σχολής, στον τομέα της εμφυτευματολογίας. Η COLGATE τυπώνει η ίδια βιβλία-οδηγούς της περιοδοντολογίας και φυσικά διαφημίζεται από τη σχολή, μιας και τα προιόντα της διανέμονται σε όλους τους ασθενείς που προσέρχονται σε αυτή.
Βέβαια, τόσο η στάση της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας-ΔΑΠ ΝΔΦΚ, όσο και της διοίκησης της σχολής να επιλέγει να συνεργάζεται με τις επιχειρήσεις, τόσο με τις "χορηγίες" που δέχεται από τους ιδιώτες , όσο και με το να τους αφήνει να παρεμβαίνουν ολοένα κ περισσότερο στην εκπαιδευτική μας διαδικασία. Η ίδια η πρόεδρος στην προηγούμενη συνέλευση τμήματος δήλωσε ανοιχτά πως "δεν βρίσκει κάτι κακό στο να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις τη σχολή!". Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν πως η διοίκηση πάει χεράκι χεράκι με την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ και με τις κατευθύνσεις που επιβάλλουν επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Εμείς όμως δεν τσιμπάμε!
Δεν θυσιάζουμε ούτε τις σπουδές ούτε τους όρους που αυτές πραγματοποιούνται στο βωμό του κέρδους των επιχειρήσεων!
Να μην διεξαχθεί ούτε αυτή η ημερίδα ούτε καμία άλλη από εταιρεία στη σχολή!
Να απομακρυνθεί τώρα αυτή η επιχείρηση και από την έρευνα του μεταπτυχιακού και από τη σχολή!
Άμεση χρηματοδότηση τώρα, ανεξάρτητα του προυπολογισμού, χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες του συλλόγου!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου