Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ


Οι συγκυρίες με την οργανωμένη επίθεση του κράτους και του παρακράτους προς τον αγωνιζόμενο λαό καθιστούν απαραίτητη την ενεργή συμμετοχή όλων μας στο κύμα του ξεσηκωμού που διαπερνά πλέον την κοινωνία. Ξεκινώντας από την πολιτική δολοφονία του νεαρού ακτιβιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ο οποίος μαχαιρώθηκε από χρυσαυγίτη, γίνεται φανερό πως η βία της νεοναζιστικής οργάνωσης (μετά και την επίθεση με λοστούς σε εργάτες και νέους του ΚΚΕ) ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Η συμμορία αυτή σε συνεργασία, όπως πλέον είναι προφανές,με την αστυνομία προσπαθεί να εκφοβίσει εκτός από μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προς όφελος, όπως δήλωσαν και στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, των εφοπλιστών τους και γενικότερα του κεφαλαίου, δείχνοντας το αληθινό συστημικό τους πρόσωπο. Στην μεγάλη πορεία όμως που έλαβε χώρα στο Κερατσίνι την επομένη της δολοφονίας η τεράστια συμμετοχή του κόσμου έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα στους φασίστες, στην κυβέρνηση και στους υποστηρικτές τους.

Στο ίδιο στρατόπεδο μαζί τους και η κυβέρνηση  που συνεχίζει το έργο της για τη διάλυση κάθε δημοσίου αγαθού ξεκινώντας από την υγεία και συνεχίζοντας τώρα και με την παιδεία  απολύοντας πολύ μεγάλο ποσοστό εργατικού δυναμικού στα πανεπιστήμια  πράγμα αδύνατο για την λειτουργία τους κι ενώ έρχονται σχέδιο Αθηνά 2 και εσωτερικοί κανονισμοί αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις καθηγητών και σχολικών φυλάκων, κλείσιμο ειδικών σχολείων, κατάργηση ΕΠΑΛ και δημιουργία του νέου λυκείου με σκληρούς εξεταστικούς φραγμούς. Όμως και πάλι η αντίδραση του κόσμου ήταν μαζικότατη με ηχηρή παρουσία στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16/09 και την Τετάρτη στις 18/09 στην πορεία της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας δείχνοντας σθεναρά την αντίσταση του στην αυξανόμενη εξαθλίωση που προκαλεί μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη να καταρρεύσει..


Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η άδικη σύλληψη της πρωτοετούς συμφοιτήτριάς μας και μέλους του ΣΦΟΑ  στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία της Τετάρτης στο πλαίσιο ενός οργίου καταστολής και συλλήψεων από την αστυνομία. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι κάθε αντιφασίστας νέος που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις. Είναι χρέος μας να δείξουμε τη μέγιστη δυνατή συμπαράσταση στη συνάδελφο μας εμπράκτως. Είναι χρέος μας απέναντι στην κατάσταση που ζούμε, με την κοινωνία και τα πανεπιστήμια να βρίσκονται σε αναβρασμό να πάρουμε θέση. Να ενωθούμε κι εμείς οι φοιτητές με το ποτάμι των κινητοποιήσεων, με το λαό που αγωνίζεται.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΟΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΑΕΠ


ΡΑΤ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου