Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!


ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Όχι στους πολιτικούς εκφραστές της ανεργίας και τηςφτώχειας. Η νεολαία όπου τους βρίσκει θα τους τσακίζει.
Οι μάσκες τους συστήματος έχουν πέσει για τα καλά. Οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η ΕΕ μαζί με το πολιτικό-υπηρετικό προσωπικό τους  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μας έχουν δηλώσει ότι η «σωτηρία της χώρας» και η «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», η σωτηρία του κεφαλαίου δηλαδή και η δυσθεώρητη κερδοφορία των επιχειρήσεων πάει πακέτο με τις σύγχρονες χούντες, τους μισθούς των 400 ευρώ και με πανεπιστήμια, σχολεία και νοσοκομεία διαλυμένα. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να μας πείσουν πως χωρίς τα μνημόνια και την ΕΕ «θα είχαμε καταστραφεί» και έτσι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να σηκώσουμε στις πλάτες μας τα βάρη της δικιάς τους κρίσης! Πως ο κοινωνικός μεσαίωνας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Πως ο καθένας μας πρέπει να βαδίσει τον δικό του ατομικό δρόμο.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ.
Βασικό συστατικό της συνταγής τους είναι η γενιά μας να αποτελέσει μια νέα δουλική στρατιά που θα γονατίσει είτε μπροστά στο καθεστώς της ανεργίας είτε της ελαστικής και μαύρης εργασίας μας καλούν να υποταχθούμε στις επιταγές τους. Δεν θέλουν η νεολαία να σπουδάσει, να έρθει σε επαφή με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, να μάθει να παλεύει συλλογικά για το μέλλον της.
         Όμως αυτή η πολιτική μπορεί να αλλάξει. Μπορούμε να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει και να κατακτήσουμε μια ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Με πολιτικό αγώνα διαρκείας μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις μαζί με τους εργαζομένους και τον υπόλοιπο λαό μπορούμε να ρίξουμε τις κυβερνήσεις τους και τα μνημόνιά τους. Η μάχη θα συνεχιστεί με πολιτικό αγώνα μέχρι την τελική νίκη!
Σε αυτό το φόντο οι φοιτητικές εκλογές της 16ης Μάη αποτελούν ένα πολιτικό στοίχημα για την νεολαία. Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα σε ένα από τα πιο μαζικά κομμάτια της νεολαίας που θα στείλει πολύ σημαντικά πολιτικά μηνύματα στο υπουργείο και την υπόλοιπη κοινωνία. Καλούμαστε να διαλέξουμε με ποια πλευρά είμαστε. Να πάρουμε θέση μπροστά στα ιστορικά κοινωνικά γεγονότα. Αυτές οι εκλογές, πρέπει να αποτελέσουν ηχηρό μήνυμα για τα κυβερνητικά, κομματικά επιτελεία, για τους ληστές του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Όχι στις παρατάξεις που βάζουν πλάτη στα σχέδια των μνημονίων για την εκπαίδευση.

·         ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Το χέρι της κυβέρνησης μέσα στα Πανεπιστήμια και ο πιο συνεπής υποστηρικτής της κυρίαρχης πολιτικής. Η ΔΑΠ είναι ο επίσημος εκφραστής της ΝΔ και αποτελεί εδώ και χρόνια εχέγγυο των κυβερνήσεων για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε εκπαίδευση και εργασία μιας και η ίδια δηλώνει πως είναι μια νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη. Την παράταξη που πολιτική ασκεί στα γραφεία των πρυτάνεων και των καθηγητών. Η ΔΑΠ όχι μόνο συναινεί πλήρως στο τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων , στις μειώσεις των μισθών και την ανεργία καθώς είναι αναγκαία για την καθεστωτική παράταξη προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση αλλά κάνει τα πάντα ώστε και η ίδια η νεολαία να υποταχθεί, να δεχτεί τους νόμους της αγοράς ως αιώνιους, να διαλέξει τον ατομικό δρόμο και να βλέπουμε τον εχθρό στον διπλανό μας προκειμένου να επιβιώσουμε.Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον κρίσιμο αγώνα που έδωσε το φοιτητικόκίνημα το Σεπτέμβρη για την ανατροπή του νόμου-Διαμαντοπούλου η ΔΑΠ ήταν ηδύναμη που έτρεξε να εγγυηθεί την ομαλότητα και να ηγηθεί του μπλοκ τηςυποταγής απέναντι στη διάλυση του δημοσίου Πανεπιστημίου, αφού κατήγγειλετις καταλήψεις και έκανε τα πάντα προκειμένου αυτές να σταματήσουν. Μάλιστα όλες οι δήθεν «εναλλακτικές» προτάσεις που έχει κάνει κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και ακόμη πιο αντιδραστικά από την κυρίαρχη πολιτική.
Η ΔΑΠ είναι μια δύναμη που προσπαθεί να κρύψει πίσω από τα «μπουζούκια και τις εκδρομές στη Μύκονο», το πραγματικό κυβερνητικό και διεφθαρμένο της πρόσωπο.
·         ΠΑΣΠ
Η ΠΑΣΠ είναι ο δεύτερος βασικός πυλώνας που στηρίζει τη μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Η ΠΑΣΠ είναι η παράταξη που στήριζε τη λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έστρωσε το έδαφος στην κυβέρνηση με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο για την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου-Διαμαντοπούλου. Μαζί με τη ΔΑΠ αποτελούν τον επίσημο πολιτικό εκφραστή του μαύρου μετώπου της λιτότητας, της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργίας και την ελαστικής εργασίας. Είναι η παράταξη που πρέπει τα μέλη της, μέλη που βρέθηκαν και στις συνελεύσεις του Σεπτέμβρη, να της γυρίσουν την πλάτη και να την στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας παρέα με το Γιωργάκη, τον Βενιζέλο και την παρέα των Βρυξελλών του ΠΑΣΟΚ.

·         ΠΚΣ-ΚΝΕ
Η ΠΚΣ παρά τον αγωνιστικό της λόγο δεν πιστεύει ότι στο σήμερα με τους αγώνες μας μπορούμε να πετύχουμε συγκεκριμένες νίκες και έτσι καλεί σε μια στείρα διαμαρτυρία, «για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας», ενώ σε κρίσιμες στιγμές του κινήματος όταν βλέπει ότι δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως τις καταστάσεις αποχωρεί και καταγγέλλει, καταλήγοντας πολλές φορές να εξυπηρετεί τον αντίπαλο. Τέτοια παραδείγματα είναι ο Δεκέμβρης του 2008, το κίνημα των πλατειών αλλά το πιο πρόσφατο είναι η έξαρση του φοιτητικού κινήματος τον περασμένο Σεπτέμβρη. Όταν ο νόμος Διαμαντοπούλου ψηφίστηκε καλούσε σε μπλοκάρισμά του, χωρίς να βάζει στόχο την ανατροπή του και χωρίς να συμμετέχει στις καταλήψεις και το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων, λογική που την οδήγησε μετά από λίγες εβδομάδες να κατεβάζει πλαίσια ανοιχτής σχολής, όπως και οι κυβερνητικές παρατάξεις, προκειμένου να σταματήσουν οι καταλήψεις.
Η ΠΚΣ με την επιλογή της για δημιουργία του ΜΑΣ και των επιτροπών αγώνα έχει δείξει ποια πραγματικά είναι η έννοια της! Χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία ότι «σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να κατακτήσουμε τίποτα», βάζει σαν προϋπόθεση για όλους τους αγώνες τη λαϊκή εξουσία, σαν τη γη της επαγγελίας που εκεί θα λυθούν όλα τα προβλήματά μας. Έτσι καλεί σε συσπείρωση και ενίσχυση μόνο τον κομματικών της δυνάμεων σαν τους μόνους φορείς που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, υπονομεύοντας την ενότητα του φοιτητικού κινήματος, των φοιτητικών συλλόγων και των γενικών συνελεύσεων, χωρίς να βλέπει τη δύναμη στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Είναι η δύναμη που αρνείται κάθε δυνατότητα συνεργασίας  των αριστερών δυνάμεων με στόχο την αλλαγή της κατάστασης  στους συλλόγους και το χτύπημα των καθεστωτικών παρατάξεων αν η συμφωνία αυτή δεν χτιστεί πάνω στην συμφωνία του πολιτικού προγράμματος του ΚΚΕ, επιθυμώντας την παραταξιοποίηση του φοιτητικού κινήματος και την πολιτική του κηδεμόνευση.

ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!
Σημαντικό επίσης είναι να διασφαλιστεί ότι σε αυτές τις φοιτητικές εκλογέςθα υπάρχει και η μαχητική συμμετοχή του συνόλου του φοιτητικού κόσμου.Ιδιαίτερα σε μια στιγμή που βασικό επίδικο των επιτελείων της κυρίαρχηςπολιτικής είναι η διάλυση του φοιτητικού κινημάτων και των οργάνων του σε όλατα επίπεδα! Η επιλογή του άκυρου και της αποχής είναι μια επιλογή του ατομικού δρόμου παραγνωρίζοντας την ανάγκη για συλλογική ανατρεπτική έκφραση και αναφορά όλων των φοιτητών. Όπως άλλωστε αποδεικνύει και η πολιτική του κεφαλαίου,κανένα πρόβλημα δεν έχουν με την αδιαφορία και την απαξίωση γενικά τηςπολιτικής. Αυτό που τους πονά είναι η ενεργή παρέμβαση του λαού στακοινωνικά γεγονότα!
Γιατί Ρ.Α.Τ- Ε.Α.Α.Κ;
Στήριξη των δυνάμεων του αγώνα, των δυνάμεων των νικηφόρων προοπτικών, των δυνάμεων που λένε ρητά πώς ο άλλος δρόμος που στην κοινωνία χαράχτηκε, μπορεί να γίνει άλλος δρόμος και για το ελληνικό πανεπιστήμιο, για την ελληνική εκπαίδευση. Των δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς.

Ψήφος στην ΕΑΑΚ σε αυτές τις τόσο κρίσιμες φοιτητικές εκλογές, σημαίνει ουσιαστική και μαχητική καταδίκη της χούντας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ΔΝΤ από τη μεριά της νεολαίας. Δεν πρεσβεύουμε την αριστερά που κάθεται στην γωνιά της και απαγγέλει ξύλινους λόγους, αλλά την αριστερά που θέλει να βάλει στην κεφαλή των αγώνων την ανατρεπτική νεολαία ως το μόνο παράγοντα εκείνο που μπορεί να αλλάξει την θλιβερή κοινωνική κατάσταση. Η ενίσχυση της ΕΑΑΚ σημαίνει συλλογική στράτευση στις μάχες που μας περιμένουν από την επόμενη μέρα των εκλογών. Πριν την ψήφιση του νόμου-Διαμαντοπούλου η ΕΑΑΚπροσπάθησε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις να προτείνει ένα σχέδιο γιατην οργάνωση και πάλη του φοιτητικού κινήματος ώστε να μπλοκάρει κάθε πτυχή του νόμου, να τον ανατρέψει στο σύνολό του και να συμβάλει στη δημιουργία ενός αγωνιστικού κοινωνικού μετώπου που θα έρθει σε ρήξη με το κεφάλαιο και την επίθεσή του. Ειδικά το επόμενο διάστημα όπου τα προβλήματα επιβίωσης των φοιτητώνκαι των εργαζομένων μέσα στα ιδρύματα θα ενταθούν, με την προσπάθεια γιααπολύσεις και διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, ψήφος στην ΕΑΑΚ σημαίνειστήριξη στις καθημερινές συλλογικές μας μάχες, στήριξη ενός σχεδίου για τηνανασυγκρότηση και ενίσχυση του φοιτητικού κινήματος, για να μπορέσουμε ναζήσουμε με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη την καθημερινότητά μας, νααγωνιστούμε για την ανατροπή του Πανεπιστημίου-επιχείρηση και συνολικά τηςκυρίαρχης πολιτικής, με βάση τις ανάγκες μας. Στήριξη αυτής της αριστεράς είναι  στήριξη ,της ανατρεπτικής αριστεράς που παλεύει και ζητά όχι απλά την ψήφο του κάθε φοιτητή και φοιτήτριας αλλά την ενεργή στήριξη όλων για να ξεκινήσει μια νέα, εντελώς διαφορετική ημέρα στις 17 του Μάη, για να σταλεί και από τις φοιτητικές εκλογές βροντερό μήνυμα ανατροπής, να γίνει λόγος και δύναμη το ''δεν πάει άλλο'', για να ξεφύγουμε από την καταθλιπτική πραγματικότητα που μας επιβάλλουν και να προβάλουμε την ελπίδα των συλλογικών αγώνων που θα φέρουν νέες νίκες!

Και πιο συγκεκριμένα, η Ρ.Α.Τ πάλεψε, παλεύει κ θα παλεύει ενάντια σε κάθε προσπάθεια περάτωσης της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης στη σχολή κ στον εργασιακό μας χώρο:
·         Ενάντια στη Δια Βίου Μάθηση, στο  e-learning,στις  περικοπές συγγραμμάτων. Παλέψαμε για τη διασφάλιση της εξεταστικής περιόδου του Σεπτέμβρη. Για ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, κατάργηση σεμιναριακών μαθημάτων, για πλήρη υλικοτεχνική υποδομή εργαστηριών και κλινικών. Ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία.
·         Θεωρούμε ότι οι συλλογικές διαδικασίες είναι ο μόνος δρόμος για να πετυχαίνουμε νίκες και να προασπίζουμε τα συμφέροντά μας  και ως εκ τούτου επιδιώκουμε κάθε φορά που ανακύπτουν ζητήματα τόσο σε επίπεδο σχολής, σε επίπεδο φοιτητικής καθημερινότητας, σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας, σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση,  ο Σ.Φ.Ο.Α να συνεδριάζει κ να αποφασίζει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
·         Εδώ και 3 περίπου χρόνια κινούμαστε σε μια κατεύθυνση, έτσι ώστε η οδοντιατρική περίθαλψη να πάψει να θεωρείται προϊόν πολυτελείας , και να ενταχθεί στο Ε.Σ.Υ. Πέρα όμως, από το άνοιγμα θέσεων οδοντιάτρων στο Ε.Σ.Υ , στην ίδια κατεύθυνση κινούμενοι, απαιτούμε να καταργηθούν και τα νοσήλια στις κλινικές της Σχολής. Ακόμη, τα τελευταία 2 χρόνια πέρα από το άνοιγμα του επαγγέλματος  που αν εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια θα βιώσουμε το πλήρες τσάκισμα των πτυχίων μας και την ολόπλευρη εισβολή των ιδιωτών και του κεφαλαίου στα οδοντιατρεία- πολυκλινικές που θα στηθούν, έγινε προσπάθεια παράλληλα με τη Δια Βίου Μάθηση να ψηφιστεί κ  η Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση των οδοντιάτρων , όπου επί της ουσίας θα πρέπει να ανανεώνουμε κάθε 3-4 χρόνια τα πτυχία μας παρακολουθώντας επί πληρωμή σεμινάρια, διαλέξεις κ.ο.κ . Παλεύουμε ενάντια σε κάθε τσάκισμα του πτυχίου μας και στις κατευθύνσεις που μας θέλουν επανακαταρτίσιμους, ελαστικούς και πειθήνιους εργαζόμενους .
«Να θεριέψει η οργή μας κ ελπίδα να γίνει
Ρίζα να γίνει ξανά η αξιοπρέπεια και νέο κόσμο να γεννήσει..»
     16 Μάη στηρίζουμε- ψηφίζουμε Ριζοσπαστική Αριστερή Τομή- Ε.Α.Α.Κ
                         Ρ.Α.Τ.-Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου