Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


                   ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
·         Μέσα στις εντολές που έδωσε η Τρόικα και η Ε.Ε. στην κατάπτυστη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -τραπεζιτών  με το νέο μνημόνιο είναι και η αναθεώρηση δεκάδων νόμων , προεδρικών διαταγμάτων και εγκυκλίων, η οποία ήταν στα  σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια. Ο λόγος γίνεται , προφανώς, για  την άρση κάθε φραγμού εισόδου σε 25 επαγγέλματα και πρόκειται για το πρώτο κύμα απελευθέρωσης που προβλέπεται από το Μνημόνιο 2. Ένα από τα επαγγέλματα αυτά είναι και το οδοντιατρικό όπου θα αρθεί κάθε περιορισμός εισόδου.
·         Στην εποχή της κρίσης, οι κρατικές δαπάνες που προορίζονταν στην κάλυψη των οδοντιατρικών πράξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία από ελάχιστες που ήταν, γίνονται μηδαμινές-χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν γίνεται καν λόγος για ύπαρξη οδοντιατρικής περίθαλψης. Η μείωση μισθών, συντάξεων& η κατακόρυφη αύξηση χαρατσιών και φόρων καθιστά αδύνατο για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να καλύψει βασικές ανάγκες. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η οδοντιατρική περίθαλψη να μην αποτελεί προτεραιότητα στην πλειοψηφία του πληθυσμού& συνεπώς  καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να ζούμε αξιοπρεπώς από τα έσοδα των οδοντιατρείων μας, ενώ οι σημερινοί απόφοιτοι των Οδοντιατρικών Σχολών είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα κατορθώσουν να ανοίξουν το δικό τους οδοντιατρείο& να το συντηρούν ή να συνεχίσουν κάποιο άλλο. Με το άνοιγμα του επαγγέλματος, εκατοντάδες  συνοικιακά οδοντιατρεία θα κλείσουν, γιατί θα τους επισκιάζουν οι πολύ-κλινικές- όπως γίνεται εν ολίγοις με οποιοδήποτε επάγγελμα ανοίγει σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Διαγράφεται ,δηλαδή, για την εργασιακή μας προοπτική ένας μονόδρομος τον οποίο θα βαδίσουμε, σε πλειοψηφικό βαθμό, ως μισθωτοί υπάλληλοι σε κάποιο από τα πολύ- οδοντιατρεία που θέλουν να ανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
·         Άλλη μία παράμετρος, συνεπακόλουθη του ανοίγματος του επαγγέλματος που θέλουμε να θίξουμε είναι το γεγονός ότι καταργείται το πλαφόν.
      -      Σε καμμιά περίπτωση δεν γινόμαστε υποστηρικτές των πολύ υψηλών τιμών, που χαρακτηρίζουν τον κλάδο εδώ κ τόσο χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, δύο ζητήματα σχετικά με αυτό΄ καταρχήν, την ανάγκη ύπαρξης πλαφόν για να μπορεί να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα ο ανταγωνισμός..Διότι, η κατάργηση του πλαφόν σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανοίγματος πολύ-οδοντιατρείων, θα σημάνει την εκτόξευση του ανταγωνισμού, το μαρασμό των μικρών οδοντιατρείων- που είναι κ η πλειοψηφία κ το διάνθισμα των πολυκλινικών, ενώ η διαπλοκή των υπεύθυνων, για τις υλικοτεχνικές υποδομές των οδοντιάτρων , εταιρειών θα μείνει απτόητη εις βάρος όμως του οδοντιατρικού κλάδου και της οδοντιατρικής περίθαλψης του λαού. Παράλληλα, όμως, είναι & αδήριτη η ανάγκη πτώσης των τιμών των αναλωσίμων που διακινούν οι οδοντιατρικές εταιρείες έτσι ώστε να διαμορφώνονται και πιο προσιτές οι τιμές κ να μην αποτελεί η επίσκεψη στον οδοντίατρο είδος πολυτελείας.
     Είναι απαραίτητη η συμπόρευση όλων των εργαζομένων στον οδοντιατρικό κλάδο σε αυτόν τον αγώνα απέναντι στην πολιτική αυτή που κατακερματίζει το μέλλον μας, που αναιρεί δικαιώματα  μας και θέλει την οδοντιατρική περίθαλψη να είναι στα χέρια των λίγων που διαθέτουν τα υπέρογκα ποσά για να ανοίξουν τα πολύ-οδοντιατρεία όπου οι υπόλοιποι θα δουλεύουν επί μισθώσει.  Είναι απαραίτητη η συμπόρευσή μας ενάντια στην πολιτική που θέλει την οδοντιατρική περίθαλψη να είναι προνόμιο των λίγων. Απαιτούμε ΥΓΕΙΑ για όλο το λαό.
Απαιτούμε:
-       Να μην ανοίξει το επάγγελμα
-       Να καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία (όλα) όλες τις οδοντιατρικές πράξεις
-       Να πέσουν οι τιμές των αναλώσιμων υλικών που προμηθεύουν οι οδοντιατρικές  Εταιρείες, ιδιωτικά και δημόσια οδοντιατρεία.
-       Άνοιγμα θέσεων οδοντιάτρων στο Ε.Σ.Υ.
-       Καλούμε σε συμπόρευση κ το Σύλλογο Φοιτητών Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης , τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής& όλους τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδας.
                   
Ριζοσπαστική Αριστερή Τομή
    Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου